‘t Kampje-Plus: ontmoeting centraal

’t Kampje-Plus zet zich in voor ‘t Nieuwe Kampje en bevordert de ontmoeting tussen bewoners, buurtgenoten en ondernemers. Het is een complex geheel. Er zijn veel partijen en individuen bij betrokken, kijk maar naar deze vrolijke tekening.

Wilt u lezen wat ‘t Kampje-Plus uitvoert? Lees dan de folder van mei 2019 en het Beleidsplan 2019 – 2020

Wilt u weten hoe jongere bewoners het vinden om hier te wonen? klik hier voor een filmpje met de 24 jarige Simone.

Bewegen!

Het Happy Ouwer van 9 november stond in het teken van bewegen. Anja Winther, verbonden aan  fysiotherapiepraktijk Bakker, liet de bezoekers ervaren hoeveel je vanuit een stoel kunt doen om je fit en lekker warm te voelen.

Een mooi kunstwerk voor ‘t Nieuwe Kampje

Ruim twee maanden genoten bewoners en bezoekers van de fototentoonstelling in de gangen van Monique Molenaar. Wat een verrassing, toen zij tijdens het Happy Ouwer van 9 december éen van haar prachtige foto’s aanbood! Namens alle gebruikers van het gebouw namen twee bewoonsters de foto dankbaar in ontvangst.

 

Koor Route 66 op 5 november

Bewoners, begeleiders en anderen genoten in de vroege ochtend van een optreden van het meerstemmige koor uit Maarssen o.l.v. Rob van Dijk. Een van de bewoonsters, Meta van den Langenberg, had ervoor gezorgd daar “haar koor” voor ‘t Nieuwe Kampje wilde optreden.

Een bijzonder Happy Ouwer met Turfschippers

Ook op zaterdag 12 oktober was het volle bak: Shantykoor De Turfschippers uit Vinkeveen trad op tijdens het maandelijkse Happy Ouwer. Zo’n 80 bezoekers genoten van de schippersliederen en van het contact met elkaar.

 

 

 

 

 

 

En dit gebeurde er in de afgelopen zomer . . .

  • 20 juli: Happy met muziek. Frits Overbeek en Maarten Elling lieten in Studio Idee zorgvuldig uitgekozen muziek horen van alle tijden. Zo waren er fragmenten van Purcell, Händel, Bernstein, Ravel, Bizet en anderen. Verschillende toehoorders dienden verzoekjes in voor een volgende keer.
  • 100 ste lid in augustus

                

Piet en Helga van den Akker zijn lid geworden “Omdat ’t Kampje-Plus werkt aan de ontmoeting tussen mensen die in ‘t Nieuwe Kampje wonen en de buitenwereld.” Kijk ook bij: “In de media”.

  • Tuinfeest 31 augustus: een zonnig en vrolijk feestje op de laatste dag van augustus. Jeu de boules groepen uit Loenen genoten van een sportieve wedstrijd op de vernieuwde banen. Studio Idee toonde de kinderspeelplaats en het nieuwe meubilair. ‘t Kampje-Plus verzorgde rondleidingen door het gebouw. Klik hier voor een filmpje.
  • Happy Ouwer 14 september
    Een sprankelende bijeenkomst met bijzondere hapjes, gemaakt door jongere bewoners onder leiding van Simone Dijkstra.
  • Logeerkamer gecreëerd. Bestuursleden toverden het kleinste appartement om tot een heuse logeerkamer, beschikbaar voor logees van bewoners van ‘t Nieuwe Kampje en participanten.

 

 

 

 

 

 

Agenda

  • 2 december van 11.00 – 12.00 uur: spreekuur voor bewoners en hun omgeving. In de keuken beneden, achter de bibliotheek. Een vraag, een klacht, een idee of een praatje, alles kan gezegd. Voor het bestuur is het prettig om te weten wat er leeft.

 

 

 

 

  • 7 december 15.30 uur Happy met muziek: klassieke muziek in beeld en geluid.

 

 

 

Toen het nog zomer was ….

Foto’s van Thea de Bruin