Een actieve zomer

’t Kampje-Plus zet zich in voor ‘t Nieuwe Kampje en bevordert de ontmoeting tussen bewoners, buurtgenoten en ondernemers. Het is een complex geheel. Er zijn veel partijen en individuen bij betrokken, bekijk deze vrolijke tekening.

Wilt u lezen wat ‘t Kampje-Plus precies uitvoert? Lees dan de Kampje Plus folder van mei 2019 en het Beleidsplan 2019 – 2020

Op 14 september is er weer “Happy Ouwer”

Voor een filmpje met een van de bewoners  klik hier

Al meer dan honderd leden

 

De (coöperatieve) vereniging ’t Kampje-Plus hield donderdag 1 augustus een klein feestje. Het 100ste lid werd verwelkomd: dorpsgenoot Piet van den Akker. Als dichter zette hij de poëzie in het dorp op de kaart, reden waarom hij niet alleen bloemen kreeg maar ook een gedicht(enbundel).

 

 

 

Waarom Piet en zijn vrouw Helga lid waren geworden, vroeg bestuurslid Lia Schockman. Hun antwoord: omdat ’t Kampje-Plus werkt aan de ontmoeting tussen mensen die in ‘t Nieuwe Kampje wonen en de buitenwereld. Omdat het het dorp binnenhaalt. Maar Piet had ook een kritische noot: het kan nog wel meer, want er zijn ook nog veel mensen die niet precies weten wat ’t Kampje-Plus doet. Ieder nieuw lid is voor ’t Kampje-Plus een feestje, maar het 100ste lid is wel heel bijzonder. De leden vormen immers het draagvlak voor ’t Kampje-Plus om mee te doen aan de vernieuwingen in en rond ’t Nieuwe Kampje. De Gemeente, de Zorggroep en woningcorporatie Habion sloegen hier destijds de handen voor ineen, op voorwaarde dat ook de bevolking zijn stempel zou drukken. Daarvoor is de vereniging ’t Kampje-Plus opgericht en zo is de weg ingeslagen naar het nieuwe complex (’t Nieuwe Kampje) waar mensen en organisaties samenwerken: ouderen met en zonder zorgvraag, mensen die vitaal zijn en een helpende hand bieden, Studio Idee, de bibliotheek Loenen, de fysiotherapiepraktijk, Welzijn Stichtse Vecht, Kapsalon Belle en Zorggroep De Vechtstreek. Voor wie zijn stem wil laten horen en/of mee wil werken: kijk op www.kampje-plus.nl.

Inmiddels staat het ledental op 102!

Bestuurslid gezocht

Wilt u bijdragen aan ons unieke, nieuwe experiment? Wij hebben een gezellig team en zoeken een bestuurslid dat kan organiseren, mee wil denken over de grote lijnen en

 • ofwel met financiën overweg kan (penningmeester)
 • ofwel een beetje van schrijven houdt (secretaris).

Kost het veel tijd?

De tijd die je aan het bestuurswerk besteedt wisselt, denk aan ongeveer vier uur per week. Er zijn veel vrijwilligers die mee willen werken, dus je hoeft niet alles zelf te doen!

Participatie

Bij onze activiteiten is participatie een sleutelwoord. We stimuleren inwoners van Loenen, bewoners van ’t Nieuwe Kampje, hun familie en vrienden om ook zelf in actie te komen en bij te dragen aan de leefsfeer.

Belangstelling?

Inlichtingen bij Annemiek Elling (0294 234 978) of Rien Klein Meuleman (0294 232249).

 

Tuinfeest op 31 augustus

Op de laatste dag van de maand is er opnieuw reden voor een feestje. De jeu de boules banen zijn vernieuwd en Studio Idee heeft binnen en buiten een nieuw aanzien. De kinderspeelplaats is een juweeltje. Een vertegenwoordiging van het gemeentebestuur komt samen met kinderen uit de buurt de nieuwe attributen inwijden. Iedereen is uitgenodigd tussen 14.00 en 17.00 uur om het feest mee te vieren!

Kom voor een partijtje jeu de boules, een klauterpartij op de speeltoestellen, een rondleiding door het gebouw of gezellige accordeonmuziek op het terras.

 

 

 

 

Expositie ‘stelletje dierenkoppen’

De hele zomer hangen er mooie foto’s van dierenkoppen op de begane rond en de eerste verdieping. Ze zijn van Monique Molenaar, een talentvolle en gepassioneerde fotograaf, onder meer bekend als beheerder van de FaceBook site Inwoners van Loenen. De fototentoonstelling is te zien tot half oktober.

 

En dit gebeurde er nog meer deze zomer . . .

 • 3 juli: met jong en oud naar de muziek. Optreden van muziekorkest Orveo bij de buren (in de wijk Cronenburgh)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • 20 juli: Happy met muziek. Frits Overbeek en Maarten Elling lieten in Studio Idee zorgvuldig uitgekozen muziek horen van alle tijden. Zo waren er fragmenten van Purcell, Händel, Bernstein, Ravel, Bizet en anderen. Verschillende toehoorders dienden verzoekjes in voor een volgende keer.
 • Werken aan de logeerkamer. Bestuursleden van Kampje-Plus zijn ook Helden. De vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht deelde koeken uit aan de harde werkers die in de avonduren werken aan een mooie logeerkamer voor ‘t Nieuwe Kampje. Als de kamer klaar is worden de spelregels in overleg met Zorggroep en bewoners vastgesteld.

     

 

 

 

 

 

 

Agenda

 • 2 september van 11.00 – 12.00 uur: spreekuur. In de keuken beneden, achter de bibliotheek. Een vraag, een klacht, een idee of een praatje, alles kan gezegd. Voor het bestuur is het prettig om te weten wat er leeft.

 

 

 

 

 • 14 september 15.30 – 17.00 uur: Happy Ouwer
  met bijzondere hapjes gemaakt door jongere bewoners onder leiding van Simone Dijkstra.
 • 25 september participantenoverleg, met bedrijven en bewoners van ‘t Nieuwe Kampje.
 • 12 oktober, Shantykoor De Turfschippers
 • 9 november, Happy Ouwer: bewegen.
 • 7 december, Happy met muziek

 

Wat is het buiten mooi ….

  

Deze foto’s zijn van Thea de Bruin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koninklijke onderscheiding voor Jan Landstra

’t Kampje-Plus is trots op Jan Landstra, bestuurslid van het eerste uur. Daags voor koningsdag ontving hij uit handen van de burgemeester van Stichtse Vecht een koninklijke onderscheiding voor al zijn inzet voor de gemeenschap. Niet in de laatste plaats voor zijn activiteiten voor ’t Kampje-Plus.

Lente in en om ’t Nieuwe Kampje

 

 

foto’s: Thea de Bruin