STUDIO IDEE

Studio Idee wordt de naam van het centrum voor cultuur, recreatie, ontmoeting en zaken doen, van de Coöperatieve Vereniging ‘t Kampje-Plus; een centrum voor jong en oud.

Jacqueline Koops, de wethouder voor het sociale domein, heeft dit op 26 augustus bekend gemaakt op een bijzonder feestelijke actiedag.

Studio Idee: oud en nieuw

Studio Idee heeft een traditie in Loenen. In 1969 opende de toenmalige burgemeester van Loenen Studio Idee, op de plek waar nu restaurant ’t Amsterdammertje is. Het was tientallen jaren lang een ruimte voor bedrijven, cultuur en allerlei vormen van expressie.

Studio Idee slaat niet alleen op vroeger maar klinkt ook modern en pittig. Het is een plek voor dynamiek en voor nieuwe ideeën. De naam verwijst niet alleen naar de locatie maar ook naar wat er te gebeuren staat in het nieuwe complex, zo oordeelde de jury.

De winnaar

Studio Idee is gekozen uit ruim 170 inzendingen. Marije Vroom heeft de naam ingediend. Zij woont op een steenworp afstand van de oude en de nieuwe Studio Idee.

Genomineerden waren verder: Ruud Poort en Carien van der Poel met Loenen Centraal, Annemarie Greefhorst met De Plataan, Irene Verberkmoes met Vechthof.

De opbrengst, ongeveer €2000

Tijdens de feestelijke, zonnige dag is volop genoten van de spelletjes, de informatiestands, de optredens, de loterij en de heerlijke versnaperingen. Een eerste schatting van de opbrengst is €2000,-  Het geld zal worden besteed aan de inrichting van de ruimte.

Foto’s van 26 augustus 2017 (met dank aan Thea de Bruin)

[metaslider id=1198]