Wonen

’t Kampje een tweede jeugd

Het vroegere woonzorgcentrum ’t Kampje heeft een 2e jeugd gekregen. Daarmee is Loenen aan de Vecht een vernieuwende, innovatieve manier van wonen rijker.

Het woon-zorgcentrum oude stijl bestaat niet meer. Dat komt enerzijds doordat mensen langer dan voorheen de regie houden over hun eigen leven. Anderzijds doordat de overheid besloten heeft wonen en zorg te scheiden. Een omslag in denken was noodzakelijk.

’t Nieuwe Kampje

’t Nieuwe Kampje is een woonvoorziening voor zelfstandig wonende, vitale ouderen naast zorgbehoevende mensen en relatief jonge huurders. Die mix zorgt voor evenwicht en diversiteit. Als het even kan speelt hun leven zich niet binnenshuis af maar is er veel contact met de buitenwereld. ’t Nieuwe Kampje is een plek waar ouderen ‘happy ouwer’ worden.

Door het dorp en ondernemers naar binnen te halen komt er reuring. De Bibliotheek Loenen en Welzijn Stichtse Vecht ‘wonen’ ook in het pand. Ondernemers zijn ingestapt, zoals de kapper en schoonheidssalon Belle en een uitgebreide praktijk voor fysiotherapie en bewegen. De woningen zijn verbouwd en op elke verdieping is een woonkeuken gerealiseerd om samen te kunnen koken of op een andere manier gezellig samen te zijn.

Wonen in´t nieuwe Kampje

Hoe het is om in ’t nieuwe Kampje te gaan wonen ziet u hier

Hoe gaat het toewijzen van woningen in zijn werk? Bekijk het schema en klik op de volgende berichten:

Zie ook deze folder (even geduld, groot bestand) en het persbericht: Persbericht Experiment Woningtoewijzing

Op 24 mei 2017 was er een Open Dag voor geïnteresseerden. Het filmpje van RTV Stichtse Vecht geeft een goed beeld. Klik hier.

Meer weten over wonen?

Neem contact op met Van der Linden Vastgoedmanagement, Randstad 23-01 1314 BN Almere. Postbus 10172 1301 AD Almere, tel. 088-533 00 00.

E-mail: verhuur@vanderlinden.nl

Of vraag informatie bij de Coöperatieve Vereniging ‘t Kampje-Plus. E-mail: info@kampje-plus.nl